Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2016

Σημεία....παιχνίδια και τέρατα.Είναι νομίζουμε, πλέον, ολοφάνερη η έλλειψη της αξιοπρέπειας, από την οποία πάσχει το σύγχρονο προσωπικό που διοικεί τον πλανήτη. Νομίζαμε ότι το μπάχαλο που επικρατεί στη χώρα μας , είχε να κάνει με τις τραγικές ιδιομορφίες μας, όμως είχαμε λάθος. Αντιθέτως, αυτό που ζούμε εδώ, χαρακτηρίζει από ότι φαίνεται, το σύνολο της παγκόσμιας πολιτικής ζωής . Πιθανόν, να το έχουμε κάνει εξαγωγή !!!!

Η αμερικάνικη προεκλογική εκστρατεία , η οποία πήρε και δημοσιότητα για ευνόητους λόγους, απλώς είναι το κερασάκι σε μια τούρτα με κέρινα ανθρωπάκια , που κατορθώνουν με πειστικό τρόπο, να γίνονται όλο και πιο γελοίοι. Βέβαια, θα μου πει κάποιος, αυτό δεν είναι αναγκαστικά κακό. Φυσικά θα συμφωνούσα απόλυτα , αν αυτή η κατάπτωση των κυβερνώντων, θα ήταν μια καλή αφορμή να συνειδητοποιούσαμε όλοι εμείς, το ποιοι είναι αυτοί που παίρνουν ριζικές αποφάσεις για όλους μας. Πράγμα που απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Δυστυχώς.

Τι χαρακτηριστικά έχει αυτή η πτώση ; Χαμηλού προφίλ προσωπικότητες, που έχουν αναρριχηθεί μέσα από διαδικασίες , πολλές φορές όχι τόσο καθαρές. Σαφώς αναξιόπιστες, όπου σήμερα με πάθος ισχυρίζονται αυτό και ακριβώς την επομένη ισχυρίζονται και πράττουν το εκ διαμέτρου αντίθετο. Δέσμιοι των προηγούμενων υποσχέσεων τους, δεσμεύονται για καινούργιες χωρίς αιδώ ή τέλος πάντων δίχως καμιά πειστική εξήγηση.
Υπάρχει απουσία ουσιαστικού πολιτικού λόγου πάνω σε πραγματικά προβλήματα που στοκάρονται σε τοπικό η και διεθνές επίπεδο και που απαιτούν λύσεις που να έχουν τουλάχιστον μια σχετική φερεγγυότητα.

Πολιτικοί, που φαίνεται ότι προτιμούν να κάνουν πολιτική μέσα από το f.b και το twitter, μέσα από σαχλές εκπομπές, που προσπαθώντας να φανούν ανθρώπινοι, γίνονται απλά καρικατούρες ανθρώπου.

Οι πολιτικοί αντίπαλοι τους, επίσης , δεν παρουσιάζουν ενδιαφέρον . Όταν δεν λένε σχεδόν τα ίδια πράγματα με διαφορετικά λόγια, ίσα-ίσα για να φαίνεται ότι υπάρχει αντίλογος, στη τελική , θα κάνουν ακριβώς τα ίδια . Δεν μπορείς πλέον να ξεχωρίσεις τους μεν από τους δε, γιατί το μόνο που τους διαφοροποιεί είναι απλώς το κούρεμα ή το φουστάνι.

Ενώ, δηλαδή , όλα γίνονται, απλώς, για να φαίνονται , αυτό που φαίνεται ποτέ δεν είναι κάτι σημαντικό. Όσο και να είσαι φιλικός με την αίγλη αυτών που εξουσιάζουν , -προσωπικά ,δεν έχω καμία σχέση με το συγκεκριμένο άθλημα- δεν μπορείς  να μην αντιλαμβάνεσαι την έντονα “θεατρική”, με την κακή έννοια, εικόνα της κατάστασης . Το πλοίο βάζει νερά και οι “καπετάνιοι”, στολίζονται μέσα στη καμπίνα τους !!!

Ενώ λοιπόν συμβαίνουν αυτά, κατά την ταπεινή μας γνώμη, δεν μπορεί κάποιος να  προβληματίζεται, με το τι μπορεί να δηλώνουν ; Βρισκόμαστε κοντά σε κάποιο τέρμα π.χ της πολιτικής διαχείρισης με τον παλιό γνωστό τρόπο ; Μήπως τα οξεία προβλήματα των κοινωνιών μας απαιτούν πιο ριζικές και ολιγαρχικές λύσεις ; Μήπως χρειαζόμαστε, λέμε τώρα μια ιδέα, κάποιο πόλεμο, για να έρθουμε στα ίσια μας ; Μήπως έστω και αυτή η αλλοτριωμένη ελευθερία που απολαμβάνουμε, μας κάνει να παίρνουμε αέρα και οι πατρόνοι μας αισθάνονται ότι θα πρέπει να είμαστε λίγο πιο συγκεντρωμένοι στις δουλειές, που δεν έχουμε ή τελος πάντων να αραιώσουμε λίγο, βρε αδελφέ, γιατί γίναμε πολλοί και δεν ταιριάζουμε στα σχέδια τους ;

Πιθανόν, όλες αυτές οι σκέψεις, να είναι φόβοι και οι παράνοιες ενός ταραγμένου νου. Πιθανόν και όχι .Θα δείξει. Όπως και νάχει, είναι σίγουρο, ότι ο κόσμος χρειάζεται να μοιραστεί ,εξ αρχής. Οι παίκτες, αργά και σταθερά, προετοιμάζουν την επόμενη μέρα , που θα διεκδικήσουν αυτό που νομίζουν ότι τους ανήκει.

Περιμένοντας , μιας και σε αυτό έχουμε εθιστεί, καλό θα ήταν να πάρουμε τα μάτια μας , από τα κακοπαιγμένα “θεατρικά” και να κοιτάξουμε το κυρίως θέατρο!!!

5 σχόλια:

 1. Όχι παιδί μου μην ανησυχείς μια χαρά είναι το μυαλουδάκι σου να δεις τι έχει να βγει ακόμα θα ζήσουμε την κωμωδία μήπως ν' αρχίσουμε να ψηφίζουμε κι εμείς?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Β.Η:
  Απ' όσο μπορώ να το ελέγχω μάλλον δεν είμαι !!! Σίγουρα έχουμε να δούμε πολλά ακόμη ,συμφωνώ !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΛΕΤΕ: Μήπως έστω και αυτή η αλλοτριωμένη ελευθερία που απολαμβάνουμε, μας κάνει να παίρνουμε αέρα και οι πατρόνοι μας αισθάνονται ότι θα πρέπει να είμαστε λίγο πιο συγκεντρωμένοι στις δουλειές, που δεν έχουμε ή τελος πάντων να αραιώσουμε λίγο, βρε αδελφέ, γιατί γίναμε πολλοί και δεν ταιριάζουμε στα σχέδια τους ;

  ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ ΑΓΑΠΗΤΕ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΣΑΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΟΙ "ΠΑΤΡΟΝΟΙ ΜΑΣ" ΠΑΡΑ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΜΑΣ ΚΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΔΙΚΩΝ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ. ΜΑ ΠΑΑΑΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ ΚΑΙ ΜΑ-ΚΑ-ΡΙ ΝΑ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΕΤΣΙ! ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΛΗΞΕΙ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ, ΠΡΟ ΑΙΩΝΩΝ ΑΝ ΟΧΙ ΧΙΛΙΕΤΙΩΝ, ΑΦΟΥ ΟΙ "ΠΑΤΡΟΝΟΙ ΜΑΣ" ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΜΙΑ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΚΙ "ΕΜΕΙΣ" ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ. ΑΝ ΤΟΟΟΟΣΟ ΠΟΛΥ "ΕΜΕΙΣ" ΔΕΝ ΘΕΛΑΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ, ΑΝ ΤΟΟΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΑΜΕ ΝΑ ΚΟΝΤΡΑΡΟΥΝ ΤΑ "ΔΙΚΑ ΜΑΣ" ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΙ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΚΑΙ ΘΕΛΩ, Μ' ΕΝΑ "ΝΤΟΥ" ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΡΙΞΕΙ ΤΟΥΣ "ΠΑΤΡΟΝΟΥΣ ΜΑΣ" ΚΑΙ ΘΑ ΖΟΥΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΠΑΡΑΔΕΙΣΕΝΙΑ ΟΥΤΟΠΙΑ "ΜΑΣ".

  ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΑΓΑΠΗΤΕ ΟΤΙ "ΕΜΕΙΣ", Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΑΠΕΧΘΑΝΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ; ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ ΟΙ "ΠΑΤΡΟΝΟΙ ΜΑΣ"; ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΑΝ ΤΟΥΣ ΒΑΖΑΜΕ ΣΤΗ ΓΩΝΙΑ ΤΟΥΣ "ΠΑΤΡΟΝΟΥΣ ΜΑΣ", ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΟΥΣΑΝΕ ΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ, Η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΚΙ Η ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ;

  ΛΥΠΑΜΑΙ ΚΑΙ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΚΙΟΛΑΣ, ΑΛΛΆ ΑΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΑΥΤΟ, ΕΧΕΤΕ ΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΠΛΟΪΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. @ Ξενοφώντα, η απάντησή σου σ' αυτό που ονομάζεις "απλοϊκή αντίληψη για τους ανθρώπους" είναι μια ανοιχτά ΚΥΝΙΚΗ αντίληψη για τους ανθρώπους. Τι να πρωτοπιάσω από τις ακροβασίες σου;

   Συγχέεις λ.χ. το "δυνάμει" με το "ενεργεία" κι έτσι για σένα ένας "εν δυνάμει" εξουσιαστής είναι ήδη "εν ενεργεία" εξουσιαστής ... όποτε όλοι είναι ίδιοι, κι αυτοί που εξουσιάζουν ενεργώς κι αυτοί που δεν εξουσιάζουν ενεργώς (αφού, όπως λες, "δυνάμει" είναι εξουσιαστές κι αυτοί). Μπουλντόζα κανονική!

   Αλλά ακόμα κι αν δεχτούμε πως όλοι οι μη-εξουσιάζοντες είναι εν δυνάμει εξουσιαστές, τι σημαίνει αυτό; Περνάς κι εδώ σαν μπουλντόζα, ξεχνώντας ότι όταν κανείς απευθύνεται στους συνανθρώπους του, είναι ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ να το κάνει για να πει στους "εν δυνάμει" ότι δεν διαφέρουν ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ από τους "ενεργεία" τυράννους (και όχι για να προσέξουν ώστε να ΜΗΝ γίνουν από "δυνάμει", "ενεργεία" εξουσιαστές). Τι άλλο από ανοιχτός κυνισμός είναι αυτό;

   Αλλά το χειρότερο δεν είναι αυτό. Είναι που παρουσιάζεις αυτά που λες σαν κάποιου είδους ρεαλιστική αυτεπίγνωση: "Κι εμείς, αν μας δινόταν η ευκαιρία, τα ίδια θα κάναμε", λες. Ξεχνάς όμως ότι από το "κάνουμε" μέχρι το "θα κάναμε αν..." υπάρχει τεράστια απόσταση: η απόσταση ακριβώς που χωρίζει μια ΑΠΟΦΑΣΗ και τον ΑΓΩΝΑ ΝΑ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΕΙ ΚΑΝΕΊΣ από την παράδοση και τη συνθηκολόγησή του με ό,τι χειρότερο έχει ο άνθρωπος. Έχεις να πεις κάτι γι' αυτή την απόφαση και γι' αυτό τον αγώνα, ή έχεις απλά παραδοθεί και συνθηκολογήσει με την απανθρωπιά και προσπαθείς να πείσεις και τους άλλους να κάνουν το ίδιο;

   Διαγραφή
 4. ΞΕΝΟΦΩΝ:

  Αν έχεις διαβάσει άλλες αναρτήσεις εδώ, θα ήξερες ότι συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Σίγουρα, είμαστε συμμέτοχοι στο έγκλημα, ως κοινωνία συνολικά !!! Όμως, επίσης είναι σαφές για μένα τουλάχιστον, ότι υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα σε όσους οργανώνουν και με σχέδιο τους πολέμους και σε όσους σύρονται σε αυτούς ,είτε από ελλειπή συνείδηση,είτε από βλακεία, είτε γιατί φοβούνται να έχουν άλλη στάση. Επίσης υπάρχει διαφορά, στο ποιός οργανώνει με την κατάλληλη προπαγάνδα κάτι και παίρνει τις αποφάσεις. Οι ευθύνες δεν είναι ισο- μοιρασμένες, όπως και οι δυνατότητες εκάστου.
  Ο άνθρωπος έχει δύο λύκους μέσα του, οι οποίοι μάχονται μεταξύ τους και εξαρτάται από μας ποιόν θα θρέψουμε περισσότερο. Υπάρχουν όμως κάποιοι που απλώς έχουν ριζικά αποφασίσει να είναι οι "κακοί λύκοι" και έχουν συγκεκριμένο σχέδιο να εκμαυλίσουν τις "κοκκινοσκουφίτσες".

  ΑπάντησηΔιαγραφή