Σελίδες

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Μια «απλή» Λέσχη





Τριήμερη συνάντηση 130 συνοδοιπόρων  στη Δρέσδη της Γερμανίας. Σε ένα απλό ξενοδοχείο  το Taschenbeinpalais hotel . Με 400 βαριά οπλισμένους φρουρούς. Σιδερένιες μπάρες τριγύρω από το ξενοδοχείο. Απαγορεύονται οι δημοσιογράφοι. Απαγορεύονται οι διαρροές από τους συμμετέχοντες.
Πρωθυπουργοί, πολιτικοί , υψηλοί οικονομικοί παράγοντες, καθηγητές πανεπιστημίων, δημοσιογράφοι   με ειδικές προσκλήσεις. Η παγκόσμια ελίτ επί τω έργω.
Συζητήσεις  για τα πιο καυτά θέματα που απασχολούν το παγκόσμιο στερέωμα. Συμμετέχουν και δύο «δικοί» μας άνθρωποι. Πάντοτε συμμετέχουν και «δικοί» μας άνθρωποι. Τους διαλέγουν με προσοχή.
Έξω από τις ερμητικά κλειστές πόρτες, τα σενάρια δίνουν και παίρνουν. Τι λένε; Τι σχεδιάζουν ; Γιατί δεν λένε τίποτα ; Κάθε φορά τα ίδια, κάθε φορά ή ίδια εκκωφαντική σιωπή.
Λες και η εξουσία συνεδρίαζε ποτέ σε πλατείες, ή ότι κοινοποιούσε τα σχέδια και τα μυστικά της . Απλώς, χρειάζεται  κάποιες φορές να  μοιράσει τον προβληματισμό της  στους συνεργάτες της και να αποκτήσει την συναίνεση τους στις καίριες αποφάσεις. Ίσως  και να μοιράσει την κεντρική κατεύθυνση της  στους διευθυντές της.
Παρ’ όλα αυτά,  η μυστικότητα αυτών των συναντήσεων εξάπτει την φαντασία  όλων εμάς των υπολοίπων, που πιστεύουμε ότι αυτός ο κόσμος διοικείται στα φανερά. Που πιθανώς να μην αντιλαμβανόμαστε, ότι  η ελίτ αυτού του κόσμου, βρίσκεται πίσω από τις κουρτίνες της  καθημερινής πραγματικότητας  και από εκεί  πραγματώνει το έργο της. Πάντοτε με τον ίδιο τρόπο έπραττε !!!!
Όσο  τους  παρακολουθούμε με την πίκρα ότι δεν μας καλούν στα γεύματα τους, τόσο αυτοί  μπορούν να συζητούν ήσυχοι, γνωρίζοντας  ότι δεν κινδυνεύουν σε τίποτα.

4 σχόλια:

  1. Γιατί δεν λένε τίποτα; Απορείτε; Μα για το καλό της Ανθρωπότητας! Υπάρχουν πράγματα,τα οποία δεν είναι καλό να τα γνωρίζουν οι πάντες. Ακόμη δε ολιγότερο να τα χειρίζονται οι πάντες. Φαντασθείτε τη γνώση κατασκευής πυρηνικών όπλων στα χέρια των χούλιγκανς, οι οποίοι αιματοκύλισαν αυτές τις ημέρες την Μασσαλία. Σκεφθείτε την περίπτωση να χειρισθούν τα οικονομικά μιας χώρας αυτοί και οι αδαείς, οι οποίοι περνούν την ημέρα τους "μελετώντας" αθλητικές εφημερίδες, κόμιξ και βίπερ. Και όμως, αυτοί αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία! Η κοινωνία έχει ανάγκη πάντοτε μιας Αριστοκρατίας να την διοικεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αριστοκρατικέ:

    θες να πεις ότι εμπιστεύεσαι όσους κρατάνε τα κουμπιά, περισσότερο από μας που είμαστε πλέμπα και διαβάζουμε αθλητικές εφημερίδες και κόμιξ; Μάλιστα. Τους θεωρείς αριστοκρατία; Ενδιαφέρον.Δηλαδή ο κόσμος, βλέπεις, ότι κινείται με σοφά, αριστοκρατικό τρόπο ; Επίτρεψε μου να σου πω ,ότι μάλλον έχεις παρεξηγήσει τον Πλάτωνα, ο οποίος θα έφριττε με αυτήν την αριστοκρατία που έχει πολλές ομοιότητες με την καθαρή αλητεία.Ξέρεις υπάρχουν χούλιγκαν με άσπρα κολάρα και γραβάτες που κάνουν πολύ περισσότερο κακό από τους χούλιγκαν των γηπέδων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όχι περισσότερο από εσάς φίλτατε Λυγκέα! Εσάς δεν σας κατατάσσω στην πλέμπα, ακόμη και αν διαβάζετε αθλητικές και κόμιξ, διότι από την ποιότητα του λόγου και των στοχασμών σας αντιλαμβάνομαι (και δεν πρόκειται να με πείσετε για το αντίθετο!) ότι δεν "περνάτε τη μέρα σας" με αυτά, όπως εκείνοι τους οποίους εμέμφθηκα και αποτελούν, είπα, τη συντριπτική πλειοψηφία. Εσάς, και συγχωρείστε με γι' αυτό, σας κατατάσσω στην Αριστοκρατία. Είσθε, όπως αντιλαμβάνομαι, ένας άνθρωπος που μελετά πολύ και σε ευρύ πεδίο, ένας άνθρωπος σκεπτόμενος και αναστοχαζόμενος τα όσα μελετά και σκέπτεται, ένας άνθρωπος μετά πολύ κόπου συγκροτημένη άποψη (και όχι απλώς με "γνώμη"), και ακόμη ένας άνθρωπος που θέλει να διακριθεί από την πλέμπα, να υψωθεί επάνω από τον βούρκο της μάζας. Το ερώτημα είναι: εάν ξεκινούσατε να αναλάβετε την διακυβέρνηση, θεωρείτε ότι θα τα λέγατε ΟΛΑ στις μάζες και θα περιμένατε πότε και εάν θα επικροτούσαν τις προτάσεις σας; Συγχωρείστε και πάλι, αλλά θεωρώ ότι, ακόμη και αν ξεκινούσατε με αυτή την πρόθεση, πολύ σύντομα θα την εγκαταλείπατε προκειμένου να προχωρήσει η κοινωνία έστω κατά μισό βήμα προς την κατεύθυνση για την οποίαν έχετε με τόσο κόπο εργαστεί. Εκτός και αν εγκαταλείπατε τη διακυβέρνηση. Όμως τότε πώς κρίνετε με τόσην αυστηρότητα εκείνους που δεν το κάνουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αριστοκρατικέ:
    Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Σίγουρα η εξουσία έχει τους δικούς της κανόνες και ένας από αυτούς είναι η απόκρυψη, τα μυστικά δηλαδή.Το πρόβλημα σε αυτό είναι ότι ισχυρίζεται το ακριβώς αντίθετο. Δίνει την εντύπωση, ότι μιλά την γλώσσα της αληθείας, και όχι μόνο ότι την μιλά αλλά και ότι την πραγματώνει.Αυτό είναι το θεμέλιο ψέμμα της. Επίσης, ισχυρίζεται ότι όλοι είμαστε ίσοι,ενώ ούτε είμαστε αλλά ούτε θέλει να είμαστε.
    Άρα τι δουλειά μπορεί να έχω σε ένα τέτοιο στημένο σκηνικό;Υπάρχει λόγος να το επιδιώξω; Όχι.Στη υποθετική σου ερώτηση, αν ποτέ αποφάσιζα να εμπλακώ, το πλέον πιθανόν ήταν να την κοπάναγα τρέχοντας.
    Γιατί κρίνω αυστηρά εκείνους που δεν το κάνουν; Διότι δεν φτάνει που το κάνουν, το κάνουν και με τέτοιο τρόπο, που που όχι μόνο δεν επιφέρει αποτέλεσμα, αλλά απλώς διαωνίζει το πρόβλημα και την υπέρμετρη φιλοδοξία τους.
    Ελπίζω να μην εκλαμβάνεις το ότι σου απευθύνομαι στον ενικό, σαν υπεροψία και αγένεια.Μου αρέσει ο εκλεπτυσμένος τρόπος που εκφράζεσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το Αναπάντεχο μέσα στη Ζωή.

  Ενώ όλα κυλούσαν ομαλά, σε μια αδιατάρακτη τάξη ...υπολογισμένα ...όπως τα είχε ρυθμίσει ή έτσι όπως νόμιζε ότι τα είχε ρυθμίσει … ξαφνικ...