Πέμπτη, 8 Αυγούστου 2019

Ζεστές και άτακτες καλοκαιρινές σκέψεις.

Αύγουστος. Ζεστός μήνας, μια που το καλοκαίρι είναι στο φόρτε του. Πολλοί γκρινιάζουν, που ή ζέστη πολλές στιγμές, σου κόβει την ανάσα και ονειρεύονται λίγο την επιστροφή του χειμώνα, όπου “δικαιολογημένα” θα γκρινιάξουν γιατί θα έχει πολύ κρύο. Ο άνθρωπος έχει μια ιδιότυπη κόντρα με κάποιες εποχές, για να μην ξεχάσουμε και το Φθινόπωρο, που είναι αρκούντως μελαγχολικό και όλοι επιστρέφουν στις δουλειές τους, όσοι τέλος πάντων εξακολουθούν να έχουν δουλειές. Τρωγόμαστε λιγάκι με τα ρούχα μας, είναι αλήθεια, αλλά έχουμε και κάποιο δίκιο. Μια που το πάπλωμα είναι μικρό, σκεπάζεις το κεφάλι, κρυώνουν τα πόδια . Ζεσταίνεις τα πόδια, κρυώνει το κεφάλι. Πάντως ο Αύγουστος είναι περίεργος μήνας. Λείπουν οι πιο πολλοί για διακοπές, δεν βρίσκεις κάποιον για παρέα και όσοι βρίσκονται μέσα στη πόλη, μάλλον ταξιδεύουν σε κάποια παραλία. Είναι λιγάκι σπαστικό αυτό, αλλά από την άλλη μπορείς να παρκάρεις πιο άνετα.

Τελειώσαμε και με τις εκλογές έφυγε η τρισκατάρατη αριστερά κατά την γνώμη πολλών, ο Αρκά ηρέμησε λιγάκι, ήρθε όμως ξανά η τρισκατάρατη δεξιά σύμφωνα με την γνώμη των υπολοίπων. Τώρα τη “τάξη” στο στρατόπεδο θα την αναλάβουν αυτοί που ξέρουν πολύ καλά πως να χειρίζονται τις καταστάσεις. Το έχουν αποδείξει περίτρανα στο παρελθόν και είναι σίγουρο πως θα επιβεβαιώσουν την ικανότητα τους και στο μέλλον. Πέραν κάθε αμφιβολίας. Πάντως με εντυπωσίασε, για να είμαι ειλικρινής, η σοφία με την οποία ψήφισε και το εκλογικό σώμα. Είναι ένας λαός, βρε παιδί μου, που μπορείς να στηριχτείς επάνω του. Η κρίση του σπάει καρύδια. Ενίοτε τα δικά του και των υπολοίπων, φυσικά. Είναι αυτός ο ίδιος λαός που σήμερα λιάζεται στις ξαπλώστρες, πίνοντας την φραπεδιά του και απολαμβάνει το μπάνιο του, ξέροντας ότι έκανε το καθήκον του απέναντι στη πολιτεία. Του πρέπει ένα μπράβο, διότι επιβεβαιώνει, ότι μέσα στη θεαματική ραστώνη, η μνήμη είναι παντελώς περιττή ιδιότητα και δίνει την δυνατότητα στο εκάστοτε κυβερνήτη να παίξει την μπαλίτσα του απελευθερωμένα. Είναι ο ίδιος αυτός λαός, που όταν αύριο θα κλαίει και θα γκρινιάζει, σου δημιουργεί την διάθεση αντί να τον συμπονέσεις, να γελάσεις μαζί του. Ζούμε σε ένα πολύ ενδιαφέρον πολιτικό περιβάλλον δηλαδή.


Καλοκαίρι είναι και με τίποτα δεν μπορούσαν να λείψουν οι παπάδες από τον χορό. Μετά από χρόνια λοιπόν ένας παπάς από την Κύπρο ανακάλυψε το μυστικό της ομοφυλοφιλίας. Το εξήγησε με φυσικό τρόπο αναδεικνύοντας την προβληματικότητα του πρωκτικού σεξ, όταν οι γυναίκες δεν το ευχαριστιούνται. Φαινομενικά ήταν μια απλή εξήγηση, όμως κανείς δεν μπόρεσε να δει το πνευματικό της βάθος, με αποτέλεσμα και λόγω της έλλειψης σοβαρών ειδήσεων, να προκαλέσει αυθορμήτως ένα σεισμό γέλιου σε άπασα την επικράτεια. Μια απορία έμεινε αναπάντητη όμως : η συγκεκριμένη επιστημονική -πνευματική διαπίστωση έγινε μετά από συγκεκριμένα πειράματα ή ήταν απλή επιφοίτηση του γηραιού ιερέα ;

Κουνηθήκαμε αρκετά αυτό το καλοκαίρι. Σεισμοί σε όλη σχεδόν την επικράτεια. Ευτυχώς όχι ιδιαζόντως σοβαροί. Μάλλον η γη έχει αρχίσει και δυσκολεύεται με την παρουσία μας στο φλοιό της και έχει νεύρα. Όμως δεν χρειάζεται να πτοούμαστε, εμείς την δουλίτσα μας να κάνουμε, τα φραγκάκια να πέφτουνε και από εκεί πάνε και οι άλλοι. Όσοι συνδέουν τους εν λόγω σεισμούς με γκαντεμιές, σαφώς κάνουν λάθος. 1500 σεισμολόγοι μπορούν να σας διαβεβαιώσουν , ο καθένας με την δική του προσωπική πρόβλεψη για το αντίθετο.


Είχαμε και μια δικαστική είδηση αυτό το καλοκαίρι από το δικαστήριο της Λαμίας. Ο κος Κορκονέας οφείλει να αποφυλακιστεί μια που έσπασαν τα ισόβια του. Ίσως ήδη να είναι ελεύθερος, μια που έχει ήδη εκτίσει 11 χρόνια στη φυλακή. Η κοινή γνώμη δεν το δέχτηκε αυτό με μεγάλο ενθουσιασμό. Ένα άοπλο παιδί 15 χρόνων σκότωσε ο φρουρός της έννομης τάξης. Όπως και να το κάνουμε είναι βαρύ. Όμως και η δικαιοσύνη τυφλή είναι. Η τρισκατάρατη δεξιά οφείλει να είναι επιεικής στα δικά της παιδιά και όχι στα παιδιά της τρισκατάρατης αριστεράς. Ειδικά, όταν έχει το νόμο με το μέρος της . Ένα νόμο που έφτιαξε η τρισκατάρατη αριστερά, επίσης. Δικαστικά μπερδέματα αυτά και άντε να βγάλεις άκρη.


Κάτι εξωκοσμικό τώρα για ένα αξιοπρεπές κλείσιμο. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ένα καινούργιο γαλαξία, πανάρχαιο μόλις 500 εκατομμύρια έτη από την γέννηση το σύμπαντος. Ο γαλαξίας αυτός είναι ηλικίας 13,3 δισεκατομμυρίων ετών . Έχουν ανακαλυφτεί δέκα τέτοιοι γαλαξίες μέχρι τώρα που θα συνεισφέρουν πολύ στη γνώση των επιστημόνων για το Σύμπαν και τους γαλαξίες.


Ελπίζω να μην έρθουν εξωγήινοι αυτό το καλοκαίρι , με τόση δράση στη Γη το γεγονός θα περνούσε απαρατήρητο. Του χρόνου ,Θεού θέλοντος , θα ήταν καλύτερα να εμφανιστούν, μπας και γίνει κάτι το διαφορετικό. Αλήθεια, πιστεύετε στους εξωγήινους, γιατί με τους ενδογήινους άκρη δεν βρίσκω ;1 σχόλιο:

  1. Εγώ πάλι ελπίζω να έρθουν εξωγήινοι... ή τέλος πάντων να κάνουν outing αν είναι ήδη εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μικρή εξομολόγηση.

Είναι πρωί και ο ήλιος λάμπει. Ένα ελαφρό αεράκι, αρκετά παράξενο για την εποχή, είμαστε καταμεσής του καλοκαιριού, κάνει την ζέστη υπο...